Praktijk voor psychosociale

& spirituele hulpverlening

Namaha. Individuele gesprekken. Padwerkgroepen. Stilte-dagen. Biografie. Padwerkcitaat. Contact & Informatie.

I

Biografie


Ik ben in 1950 geboren in Leeuwarden. Van jongs af aan herinner ik me mijn belangstelling voor de ander: wie is die ander, wat bezielt hem te doen wat hij doet, met welke intenties maakt zij deze keuzes, wat maakt dat iemand zich niet vrij voelt, etc.


Als vanzelfsprekend stelde ik deze vragen ook aan mezelf: "Wie ben ik". En ik bemerkte dat ik deze vraag oneindig vaak kon stellen met elke keer nieuwe ontdekkingen op diepere lagen in mezelf. Met een houding van verwondering raakte ik steeds meer geïnspireerd om te willen weten wie ik ten diepste ben.


Er volgden studies: pedagogiek, psycho-sociale therapie, groepstherapie.


Er waren bijscholingen: focussen, EMDR, lichaamswerk, rouw en verlies, relatiebegeleiding, meditaties, opstellingswerk.


Maar bovenal was er de intense behoefte om het "weten van hoofd en buik" te verbinden met het "Weten vanuit innerlijke leiding". En dit bracht me bij de opleiding tot Padwerkhelper. Padwerk werd en is mijn grote inspiratiebron bij het werken met mensen. Eerst in de reguliere hulpverlening, later in mijn eigen praktijk.


Leidraad in alle ontmoetingen die ik heb met de mensen die met een hulpvraag bij me komen is een diep “respect voor het Licht in de ander”.

Dit is wat Namaha betekent!