Praktijk voor psychosociale

& spirituele hulpverlening

Namaha.Individuele gesprekken.Padwerkgroepen.Stilteweekeinde.Biografie.Padwerkcitaat.Contact & Informatie.Route.

Biografie

 

Ik ben in 1950 geboren in Leeuwarden. Van jongs af aan herinner ik me mijn belangstelling voor de ander: wie is die ander, wat bezielt  hem te doen wat hij doet, met welke intenties maakt zij deze keuzes, wat maakt dat iemand zich niet vrij voelt, etc.

 

Als vanzelfsprekend stelde ik deze vragen ook aan mezelf: "Wie ben ik". En ik bemerkte dat ik deze vraag oneindig vaak kon stellen met elke keer nieuwe ontdekkingen op diepere lagen in mezelf. Met deze houding van verwondering raakte ik steeds meer geïnspireerd om te willen weten wie wij ten diepste zijn.

 

Er volgden studies: pedagogiek, psycho-sociale therapie, groepstherapie.

 

Er waren bijscholingen: focussen, EMDR, lichaamswerk, rouw en verlies, relatiebegeleiding, meditaties, opstellingswerk.

 

Maar bovenal was er de intense behoefte om het "weten met het hoofd" te verbinden met het "weten vanuit innerlijke leiding". En dit bracht me bij de opleiding tot Padwerkhelper. Padwerk werd mijn grote inspiratiebron bij het werken met mensen. Eerst in de reguliere hulpverlening, later in mijn eigen praktijk.

En natuurlijk blijft de behoefte om te leren, leren in intervisies, in supervisies, leren in diverse cursussen en workshops.

 

Leidraad in alle ontmoetingen die ik heb met de mensen die bij me komen is een diep “respect voor het Licht in de ander”.

Dit is wat Namaha betekent!